Jur & Willemijn

oktober 8, 2019

Ik heb Jur & Willemijn leren kennen als twee lieve, maar vooral oprechte mensen. Ze zijn oprecht naar elkaar, maar ook naar hun familie en vrienden. Ik weet niet of het is, dat als mensen elkaar een stukje later in het leven ontmoeten, de liefde intenser is. Maar zo leek het bij deze twee lieve mensen wel. Alsof ze – juist door hun ervaringen – bewuster voor elkaar hebben gekozen. En dat ik dat vast mocht leggen, dat voelde echt als een compliment.

Een bruiloft in Castricum aan Zee, het ja-woord op het strand en dat alles met een heerlijk zonnetje. Alleen waaide het windkracht 5 en kwam ik aan in de regen. Dus nee, buiten trouwen zat er niet in. Maar gelukkig heeft De Deining een ontzettend mooi gedeelte waar ze de hele ceremonie hadden opgebouwd. Jur liet het er niet bij zitten en sprak af, dat als het droog zou zijn, het echte ja-woord buiten gegeven zou worden. And look what happend 😉

Omdat er meerdere families en vrienden aanwezig waren, die elkaar niet door en door kenden, werd er een spel georganiseerd. ‘Cross the line’ en ook dat kon gelukkig buiten op het terras. Sterker nog, de zon liet zich juist steeds meer zien. We zijn de loveshoot binnen begonnen, maar uiteindelijk toch nog op het strand beland. En nadat iedereen had gegeten van het heerlijke buffet, heb ik het bruidspaar nog 10 minuten naar buiten kunnen slepen voor het laatste restje golden hour. Gewoon, even tussen alle speeches door en we waren echt nog maar net op tijd voor de laatste zonnestralen.

Vlak voordat ik naar huis ging ben ik nog langs de waarzegster geweest. De laatste kaart die ik trok was de dwaas. Dat was mijn laatste kaart voor de toekomst en weet je wat het betekende? “In je werk geeft De Dwaas aan dat je aan het begin staat van een nieuwe opdracht of dat je nieuwe werkterreinen betreed. Je doet dit zonder kennis vooraf maar wel met grote nieuwsgierigheid om te leren. Ook ben je daarbij bereid om je overal voor open te stellen en zonder voorbehoud vertrouwd te maken met de nieuwe taken.” En dat is eigenlijk precies wat er is gebeurd, mijn 5e bruiloft die ik ooit had vast gelegd. Misschien een beetje dwaas om er zo blind in te stappen, maar voor mij voelt het als een logische stap en is dit echt iets wat ik wil.

Lieve Jur en Willemijn, ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen. Dat ik zo dichtbij heb mogen komen was echt niet te doen. Prachtig stel zijn jullie met twee bijzondere en bijzonder knappe kinderen. Wens jullie zoveel geluk toe, hou die glinster vast die ik elke keer heb gezien toen jullie elkaar in de ogen keken.

 

Liefs x Pien