At least I had the courage to lose myself in something I truly wanted

december 21, 2018

Β 

Wow wat een jaar. Ik kan bijna niet bevatten wat mij allemaal voor moois gegund is. Ik heb een flinke allergie voor mensen die non stop blije teksten op internet knallen, ik hou vooral van een portie humor, sarcasme en eerlijkheid (en daarnaast ook die blije teksten hoor). Maar ik kan ook niet stoppen met glimlachen als ik terug denk aan wat een jaar dit is geweest. Het eerste half jaar van 2018 stond in het teken van het afronden van ons droomhuis, waar we in april naar toe zijn verhuisd. Het tweede half jaar stond in het teken van het opzetten van mijn eigen onderneming als fotografe. And look who’s still standing !!

Ik heb nog zoveel doelen te behalen, donderdag mijn eerste newborn filmpje opgenomen en ik hoop het resultaat HEEL snel te kunnen delen hier. En ik wil sowieso veel meer delen op mijn website. Ik merk echt – en denk dat veel fotografen zich hierin herkennen – dat je heel snel geneigd bent om al je shoots uit te werken en te delen met je klanten, daarna je administratie te doen en pas helemaal op het einde een blog te schrijven of om je website aan te passen. Mijn voornemen voor het nieuwe jaar is dus om jullie veel vaker mijn werk te laten zien. Mijn streven is echt maandelijks een blog te plaatsen, wish me luck πŸ™‚

En daarom wil ik dan ook beginnen met het delen van mijn persoonlijke favorieten. Maar niet voordat ik jullie bedankt heb, voor al jullie vertrouwen, aanvragen en mond-tot-mond reclame. Want zonder jullie zat ik nu niet in mijn eigen kantoor te doen wat ik het allerliefste doe. En daar ben ik echt ongelofelijk dankbaar voor !

Ik wens jullie een ongelofelijk fijne kerst toe, met veel lieve mensen om jullie heen en waarschijnlijk ook heel veel eten. Hopelijk ontmoeten we elkaar (weer) in 2019.

Heel veel liefs x Pien

Een van de eerste shoots die ik gedaan heb dit jaar en mijn mooiste foto van 2018 (als je het mij vraagt)


Mijn lievelingsplek in huis, mijn eigen kantoor met fantastisch licht. Als ik dan toch 1 nadeel op mag noemen aan deze foto is dat het daarna nooit meer zo opgeruimd is geweest πŸ˜‰


Lieve Phileine, ik ken echt niemand met zulke mooie ogen als jij.


Soms krijg je een kans die je met beide handen aan wilt pakken. Thanks lieve Lotje ( http://www.lotshots.nlΒ ) voor deze fantastische dag ! Je hebt mij met je mega enthousiasme besmet, lijkt mij fantastisch om iemand z’n dag zo mooi vast te mogen leggen. En ik heb gewoon al 1 bruiloft in mogen plannen. Ken jij mensen die verloofd zijn? Taggen maar πŸ™‚


Had ik al gezegd dat ons huis het allermooiste licht heeft?


Hieronder de foto met de meeste likes op Instagram. Mijn lieve vriendinnetje Miranda met haar verse baby James.


Voor mij kwam het mooiste compliment tijdens mijn mini sessies. Eline volg ik al jaren online (beste fotograaf ever!) en ondertussen drinken we gelukkig ook regelmatig offline wijntjes met elkaar. In oktober bood ik mini-sessies aan en heeft ze mij gevraagd haar dochters vast te leggen. Nu nog leren fronsen knappe Ise πŸ˜‰


Deze foto heeft mijn zusje gemaakt van ons, de meisjes in ons gezin. Mijn lieve Milou… die hongerig wacht totdat ze eindelijk haar krentenbol terug krijgt die we even afgepakt hadden voor de foto.


Zoals je ziet zijn niet al mijn foto’s wit, witter, witst. Ik ben altijd afhankelijk van het daglicht, maar ook van de omgeving. Maar mij hoor je niet klagen over een donkere achtergrond als je zo’n stoere papa hebt πŸ™‚


Vaak vragen mijn klanten zich af wat mijn favoriete buiten locatie is. En eerlijk, ik vind het echt mega moeilijk om te kiezen, maar denk toch dat het strand/duinen een favoriet van mij is.

Of mijn achtertuin… maar dat is ook zo lastig inplannen met iedereen πŸ˜‰


Afgelopen jaar heb ik mezelf eens verdiept in studio fotografie. Wel met natuurlijk daglicht, maar mooie portretten waarbij de nadruk op de ogen (of wimpers) ligt. En ik heb mijn hart eraan verloren. Zo bijzonder om iemand zo puur vast te mogen leggen.


Tussen kerst en oud&nieuw ben ik even offline, ook op Instagram. Ik zal nog steeds bereikbaar zijn, maar vind het een fijn idee om even mijn telefoon aan de kant te leggen. Uiteraard hou ik mijn mail of DM’s op Instagram wel in de gaten voor jullie vragen en/of boekingen. Tenslotte hanteer ik nog steeds de oude prijzen als je je shoot in 2018 boekt ! Β Tot in het nieuwe jaar !! x

PS: uitdaging voor het nieuwe jaar wordt ook om mijn eigen aapjes wat vaker vast te leggen. Want kijk nou….